Dünyanın en büyük piramidi aslında Bosna’da mı?
Evet var ve Dr. Semir Osmanagich adlı bir arkeolog, antrepolog, Maya tarihi uzmanı ve kaşif bulmuş. Bulmak ile kalmayıp ortaya çıkması ve tanınması için çok emek veren bir kişi. Bosnalı ‘İndiana Jones’ olarak tanınıyor.
Ben kendisiyle ilk defa 8 Kasım 2015’te ardıl çevirisini yapmak üzere tanıştım. Bosna Hersek’teki piramitlerinin Avrupa’nın bilinen ilk piramitleri olduğunu ve hatta şu anda Mısır piramitlerinden daha büyük olduğunu ancak bu konunun araştırılmasında karşılaştığı engellerden ve bulunan çözümlerden bahsetmişti.
Hakkında daha fazla bilgiyi internette de bulabilirsiniz ancak o günden beri aklımda olan satırlar şöyle:
Piramitlerin firavun mezarları olduğuna inandırmaya çalıştıklarını, halbuki ilgisi olmadığını çünkü piramitlerin enerjetik olarak çok daha hayati işlevleri olduğunu anlatmıştı. Ve gerçekler açığa çıktığında, bize anlatılan tarihin yanlış olduğu anlaşılacağı için, gerçeklerin üstünün örtülmeye çalışıldığını aktarmıştı.
O zamandan beri gündönümlerinde ve özellikle 21 Haziran’da festivaller düzenleniyor. Sevgili Seda Bağcan da birkaç defa gidip orada konserler verdi. Etkinlik organizasyonlarını Türkiye’den Ferhan Gürbüz yapıyor.
Sunumlarında bahsettiği konu başlıkları kısaca şöyle:
1- TÜM DÜNYA PİRAMİTLERİ
2-BOSNA’NIN KAYIP PİRAMİTLERİ
3-SPHERS TAŞI VE BOSNA PİRAMİTLERİNDEKİ ENERJİ FENOMENİ
4- BOSNA PİRAMİTLERİNİN ALTINDAKİ GİZEMLİ TÜNELLER
Dr Semir Sam Osmanagiç, Bosna doğumlu Amerikalı yazar, araştırmacı ve iş adamı. 2005 yılında, Bosna Piramitlerini keşfetti ve bu piramitlerin araştırılmasına yönelik olarak Bosna Güneş Piramidi Derneğini kurdu. Son yıllarda Bosna Piramitlerini tanıtmak için 20 üzerinde ülkede konuşma yaptı. Maya dünyası, Peru, Pasifik, Afrika ve Avrupa Uygarlıkları üzerine toplam 10 kitap yazdı. Bunlardan ‘Maya Dünyası’ Türkiye’de de yayınlanmıştır. Dünyanın en prestijli bilimsel enstitülerinden Rus Doğal Bilimler Akademisi’nin yabancı üyesidir. Şu anda Bosna Hersek’teki Amerikan Üniversitesinde Antropoloji Profesörü olarak çalışmaktadır.
Konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler Ferhan Gürbüz’ün aşağıdaki yazısına bir göz atabilir: